Oui zijn wij?
Wij zijn Zut Mon Sac, een multidisciplinair kunstcollectief uit Breda bestaande uit acht St. Joost alumni. Vanuit verschillende kunstrichtingen hebben we gedurende onze studie elkaar gevonden, en heeft de liefde voor elkaars werk, en bier heeft ons samengebracht. Hierdoor ontdekten we al snel raakvlakken in werkwijze, beeldtaal en overeenkomende interesses in thematieken. Daar ontstonden ook de eerste samenwerkingen.

Wij werken vanuit een autonome blik en maatschappelijke betrokkenheid.

Door met een multidisciplinaire groep van acht samen te werken motiveren en inspireren we elkaar. We delen een studioruimte waar we onze tijd verdelen tussen gezamenlijke en individuele projecten.
We bestaan uit:

Bas Steens | illustrator/animator
Bodil Havermans |
ontwerper
Daan van Bommel |
illustrator
Evelien van der Peijl |
grafisch ontwerper
Evi Hogervorst |
illustrator
Fleur Jakobs |
fotograaf
Benjamin van der Hoek |
filmmaker
Iris van den Bersselaar |
illustrator
Visie Zut Mon Sac
Zut Mon Sac wil zich ontwikkelen tot een gevestigde kunstinstelling in Breda en op cultureel en educatief vlak bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en (jonge) kunstenaars. Hierbij willen we eveneens een fysieke, creatieve broedplaats creëren waarin het ontmoeten en exposeren centraal staat. Met deze kunstinstelling en broedplaats willen we bijdragen aan de kunstwereld in Breda en laten zien dat Breda een stad is die rijk is aan kunst en cultuur. 
We vinden het belangrijk dat kunst toegankelijk en bereikbaar is voor zowel studenten, makers en kunstliefhebbers. Maar ook voor mensen die normaal gesproken niet snel in aanraking komen met kunst. Dit doen wij door samenwerkingen aan te gaan met (andere) culturele instellingen, kunstenaars en mensen die verwant zijn aan onze visie en makerschap. En door ons werk uit een museale setting te trekken en het naar mensen te brengen. Daarnaast ontwikkelen we programma’s voor studenten en startende kunstenaars, om hen al in een vroeg stadium te betrekken bij de kunst en cultuur in Breda.